(0) 0,00 €
Yhteensä
0,00 €

Päältäajettava ruohonleikkuri

Päältäajettavat ruohonleikkurit kasvattavat koko ajan suosiotaan. Tehokkaalla ajettavalla leikkurilla ruohonleikkuu on vaivatonta ja sillä pystyy pitämään isommankin nurmikon helposti siistinä. Katso alta tehokkaat päältäajettavat leikkurit Stigalta ja Stihliltä. 

APU 300 - peräkärry
Stihl
APU 300 - peräkärry
Peräkärry erilaisiin puutarhan kuljetuksiin, voidaan käyttää myös kottikärrynä. Tilavuus 150 l.
(0)
454,50 €

Tilattava tuote

AAH 200 - suojapeite
Stihl
AAH 200 - suojapeite
Suojapeite ajoleikkurin säilytykseen ja suojaamaan pölyltä ja säältä. Sarjalle T4.
(0)
151,50 €

Tilattava tuote

ASK 018 - lumiketjut
Stihl
ASK 018 - lumiketjut
Turvalliseen talvikäyttöön 18 tuuman pyöriin sarjoihin T4, T5 ja T6.
(0)
120,20 €

Tilattava tuote

AAH 300 - suojapeite
Stihl
AAH 300 - suojapeite
Suojapeite ajoleikkurin säilytykseen ja suojaamaan pölyltä ja säältä. Sarjoille T5 ja T6.
(0)
171,70 €

Tilattava tuote

AAW 012 - talviakku
Stihl
AAW 012 - talviakku
Talviakku kaikkiin ajoleikkureihin.
(0)
262,60 €

Tilattava tuote

ASP 125 - lumiaurasarja
Stihl
ASP 125 - lumiaurasarja
Lumiaura, jota on helppo säätää korkeussuunnassa ja sivuttain istuimelta käsin. Auran leveys 125 cm, sarjoihin T4 (paitsi RT 4082), T5 ja T6.
(0)
1 100,00 €

Tilattava tuote

ACB 010 - ylläpitolatauslaite
Stihl
ACB 010 - ylläpitolatauslaite
Ylläpitolatauslaite kaikille ajoleikkureiden akuille
(0)
69,80 €

Tilattava tuote

AST 062 - puskuri
Stihl
AST 062 - puskuri
Puskuri malliin RT 4097 SX.
(0)
79,80 €

Tilattava tuote

ADF 500 - ruoho-ohjain
Stihl
ADF 500 - ruoho-ohjain
Leikkuujätteen poistamiseen takaa. Sarjoihin T5 ja T6.
(0)
130,30 €

Tilattava tuote

Stiga Park 300 Ajoleikkuri
Stiga Park 300 Ajoleikkuri
TULOSSA KEVÄÄLLÄ 2021! Tehokas ja ammattimainen päältäajettava ruohonleikkuri soveltuu todella laajoille nurmikoille – koneen työskentelyalue on...
(0)
3 290,00 €

Tuote on noudettava liikkeestä.

Tilattava tuote

ADL 012 - vianmääritys- ja latauslaite
Stihl
ADL 012 - vianmääritys- ja latauslaite
Vianmääritys- ja latauslaite kaikkiin ajoleikkureihin. 12 voltin akkujen optimaalinen lataus ja reaktivointi.
(0)
106,10 €

Tilattava tuote

Stiga Tornado 398M ajettava ruohonleikkuri
Stiga Tornado 398M ajettava ruohonleikkuri
Stiga Tornado 2098 on polttomoottorikäyttöinen 325 cc STIGA moottorilla sekä kaksiteräisellä 98 cm leikkuulaitteella varustettu.
(0)
2 250,00 €

Tuote on noudettava liikkeestä.

Tilattava tuote

AGW 098 - puutarhatela
Stihl
AGW 098 - puutarhatela
Puutarhatela, leveys 98 cm, kaikkiin ajoleikkurimalleihin.
(0)
318,20 €

Tilattava tuote

Stiga Park 340 PVX Ajettava ruohonleikkuri
Stiga Park 340 PVX Ajettava ruohonleikkuri
Uusi Stiga Park 340 PWX nelivetoinen päältäajettava ruohonleikkuri on ketterä ja tehokas suurillekin piha-alueille.
(0)
6 900,00 €

Tilattava tuote

AMK 097 S - leikkuusarja
Stihl
AMK 097 S - leikkuusarja
Allesilppuava leikkuusarja lisävarusteena silppuamiseen. Silppuamisosa leikkuuleveydelle 95 cm valikoituihin sarjan T4 malleihin.
(0)
59,60 €

Tilattava tuote

AMK 127 - leikkuusarja
Stihl
AMK 127 - leikkuusarja
Allesilppuava leikkuusarja lisävarusteena silppuamiseen. Silppuamisosa leikkuuleveydelle 110 cm + 125 cm valikoituihin sarjan T5 malleihin ja kaikkiin...
(0)
100,00 €

Tilattava tuote

ASK 020 - lumiketjut
Stihl
ASK 020 - lumiketjut
Turvalliseen talvikäyttöön 20 tuuman pyöriin sarjoihin T4 ja T6.
(0)
130,30 €

Tilattava tuote

AMK 097 - leikkuusarja
Stihl
AMK 097 - leikkuusarja
Allesilppuava leikkuusarja lisävarusteena silppuamiseen. Silppuamisosa leikkuuleveydelle 95 cm valikoituihin sarjan T5 malleihin.
(0)
89,90 €

Tilattava tuote

Pikalinkit tietopakettiin: Päältäajettava ruohonleikkuri vertailu - Paras päältäajettava ruohonleikkuri - Ajettava ruohonleikkuri osamaksulla - Käytetty päältäajettava ruohonleikkuri - Huolto

Päältäajettava ruohonleikkuri vertailu

Päältäajettavat ruohonleikkurit jaetaan käytännössä kahteen päätyyppiin, puutarhatraktoreihin ja etuleikkureihin.

Traktorimallisissa laitteissa leikkuulaite sijaitsee koneen keskellä, traktorin akseleiden välissä. Etuleikkureissa leikkuulaite sijaitsee laitteen edessä.

Traktorimallisia ruohonleikkureita on markkinoilla ollut jo useita vuosia. Viime vuosien trendinä on ollut runko-ohjattujen etuleikkurilla varustettujen laitteiden suosion iso kasvu. Nämä laitteet ovat suunniteltu nimenomaan nurmikonleikkuuseen ja näihin, kuten pihatraktoreihin, on saatavilla erilaisia lisävarusteita, joiden avulla laitteista saa monikäyttöisiä.

Mikäli leikattava alue on iso ja tarve nurmikon leikkaamiselle on säännöllisen tiheästi, suosittelemme päältäajettavaa ruohonleikkuria. Oli se sitten puutarhatraktori tai etuleikkuri.

Etuleikkuri vai puutarhatraktori?

Pelkästään ruohon leikkaamiseen suosittelemme etuleikkurilla varustettua ajoleikkuria. Mikäli laitteen avulla on tarkoitus tehdä paljon muutakin, valinta osuu tuolloin puutarhatraktoriin. Kysy itseltäsi tarvitsetko ajoleikkuria vain ruohonleikkuuseen vai haluatko vahvan apuvälineen myös muihin arkisiin askareihin?

Runko-ohjatun etuleikkurin paras ominaisuus verrattuna traktorimalliseen ruohonleikkuriin on sen ketteryys. Parhaimmillaan ohjauksen kääntäminen ääriasentoon jättää halkaisijaltaan vain parinkymmenen sentin leveän ympyrän. Etuleikkurin avulla ruohoa pääsee leikkaamaan helpommin mm. kukkapenkkien, puiden ja seinien vierustoilta. Leikkuujälki on erinomainen myös siksi, että laitteen pyörät eivät paina nurmikkoa alleen ennen leikkaamista.

Jos olet hankkimassa laitetta vain ja ainoastaan ruohonleikkuuseen, suosittelemme etuleikkurilla varustettua ruohonleikkuria. Mikäli ruohonleikkurin ohella aiot tehdä paljon muutakin, hanki puutarhatraktori jossa on tehokas ruohonleikkuri vakiovarusteena.

Lisää ajoleikkureiden vertailuista voi lukea esimerkiksi tästä Koneviestin artikkelista

Ajoleikkuri akulla vai polttomoottorilla?

Etuleikkureita on saatavilla polttomoottorilla varustettuna ja akkukäyttöisenä. Molemmissa ovat omat etunsa. 

Akkukäyttöinen ruohonleikkuri on polttomoottorilla varustettua etuleikkuria hiljaisempi ja ympäristöystävällisempi, mutta kehityksen kohteena on vielä akun kesto ja tehokkuus. Molemmista malleista löytyvät samat ominaisuudet itse ruohonleikkuuseen. Akkukäyttöisten laitteiden akun keston takia varsinkin isommille pihoille suosittelemme tehokasta polttomoottorilla varustettua etuleikkuria.

Akkukäyttöisen ajoleikkurin etuja ovat mm.

 • Ympäristöystävällinen
 • Hiljaisempi verrattuna polttomoottorikoneeseen
 • Vaatii vähemmän huoltoa kuin polttomoottorikone

Akkukäyttöisessä etuleikkurissa voimanlähteenä on litiumakku ja ominaisuutena sähköinen voimansiirto.

Polttomoottorilla varustetun ajoleikkurin etuja ovat mm.

 • Tehokkuus
 • Sopii suurimmille pihoille akkukäyttöistä paremmin
 • Monipuolisuus

Paras päältäajettava ruohonleikkuri omaa monipuoliset ominaisuudet

Hyvä päältäajettava ruohonleikkuri tarjoaa ominaisuuksia, joiden avulla nurmikon leikkuu on helppoa ja tarkkaa. Perus ajoleikkuri sisältää ruohonleikkuuseen edellyttävät ominaisuudet, mutta useisiin laitteisiin voit hankkia myös ajoleikkurin lisävarusteita.

Etuleikkurit ovat usein ammattilaisten luotettavin ja kestävin vaihtoehto leikkuutöihin varsinkin isommille nurmialueille. Urheilukenttien ja isojen piha-alueiden ruohonleikkuu sujuu tehokkaiden leikkureiden avulla huomattavasti nopeammin kuin työnnettävän ruohonleikkurin tai vetävän ruohonleikkurin avulla.

Parhaat päältäajettavat ruohonleikkurit ovat myös hyvin säädettävissä eri käyttäjien välillä parhaan ajomukavuuden maksimoimiseksi. Näiden laitteiden hinta kasvaa mitä laadukkaammasta koneesta on kyse, mutta samalla kasvaa myös laitteiden monikäyttöisyys. Lisävarusteiden avulla ajoleikkurista voidaan muokata ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettu monitoimikone.

Tehokas moottori

Ajoleikkureissa tulee olla tehokas moottori, joka jaksaa pyörittää laitteen leikkuuteriä nopeasti ja samalla kuljettaa laitetta tarvittavalla nopeudella eteenpäin. Tehokkaan moottorin avulla isompienkin, jopa yli 10000 neliömetrin pihojen ajaminen sujuu helposti.

Ajoleikkureiden moottorin tehoon tulee siis kiinnittää huomiota. Mikäli moottori ei ole tarpeeksi tehokas, ongelmia voi tulla etenkin raskaamman ruohon ja märän nurmikon kanssa. 

Käytännössä moottorin teho ja hinta kulkevat käsi kädessä. Mitä kalliimpi laite, sitä parempi ja tehokkaampi moottori siinä yleensä on. Suosittelemme valitsemaan ennemmin hieman tehokkaammalla moottorilla varustetun ajoleikkurin kuin alkaa säästämään moottorin tehossa.

Noin 15kW ja 20 hevosvoimaa kannattaa pitää hyvänä lähtökohtana hieman vaativimmille pihoille. Noin 10kW:n moottori on teholtaan keskiluokkaa ja kun kilowatit alkavat putoamaan alle yhdeksän, voi tehot olla riittämättömät pitkään ja märkään nurmikkoon. 

Terät 

Useimmissa etuleikkureissa on kaksi tehokasta terää ja nämä laitteet sopivat erinomaisesti tasaisimmille piha-alueille, jossa ei ole esteitä kuten kiviä ja kantoja. Kolmella leikkuuterällä varustetut leikkurit sopivat parhaiten pihoille joissa voi olla yllättäviä esteitä kuten em. kantoja ja kiviä.

Kaksiteräiselläkin ajoleikkurilla pärjää mainiosti varsinkin, jos pihasi maasto ei ole haastava. Parasta laatua etsiessäsi, suosittelemme hankkimaan kolmiteräisen ajoleikkurin.

Ruohonpuhallus ja -keräys

Ajoleikkureissa on tarjolla 4 erilaista vaihtoehtoa ruohonkäsittelyyn. 

 • Bioleikkaavat leikkurit silppuavat leikatun ruohon pieneksi silpuksi, joka jätetään nurmikolle maatumaan ja ravitsemaan nurmikkoa. Tällä ominaisuudella ruohoa leikataan vähemmän kerrallaan. 
 • Keräävällä ajoleikkurilla leikattu ruoho kerätään leikkurin taakse kiinnitettyyn keräysastiaan. 
 • Leikattu ruoho voidaan myös puhaltaa joko sivulle tai taakse, jolloin leikattu ruoho jää nurmikolle. Suurempia kasoja voi joutua leikkuun jälkeen haravoimaan pois. 

Kaikissa neljässä vaihtoehdossa on hyvät ja huonot puolensa. Parhaat päältäajettava ruohonleikkurit omaavat useamman näistä, jolloin voit itse valita mitä milloinkin käytät. 

Vetävyys 

Ajoleikkureita on olemassa nelivetoja ja kahdella pyörällä vetäviä. Etenkin ammattikäytössä suosittelemme nelivetolaitteen hankkimista. Nelivedosta ei ole ainakaan haittaa ruohonleikkuussa ja varsinkin jos pihassa on yhtään kaltevuutta, tuo neliveto ruohonleikkuuseen toimintavarmuutta ja vakautta.

Aivan kuten terienkin kanssa, takavedolla pärjää mainiosti useimmilla pihoilla. Paras ajoleikkuri löytyy kuitenkin nelivedoista. 

Hydrostaattinen ja mekaaninen vaihteisto 

Ajoleikkureita on olemassa mekaanisella ja hydrostaattisella vaihteistolla. Kummallakin versiolla homma toimii mainiosti, mutta hydrostaattisella varustettu ajoleikkuri on käyttömukavuudeltaan parempi. Sen avulla nopeutta voi säädellä portaattomasti ja liikkeelle lähtö on täysin käyttäjän hallittavissa ilman nykäyksiä. Hydrostaattisen vaihteiston avulla käyttäjä voi asettaa laitteen juuri tiettyyn nopeuteen huolehtimatta tietyn vaihteen vetokyvystä.

Valot 

Ruohonleikkurin valot ovat tarpeellinen ominaisuus varsinkin, jos leikkurilla tekee muutakin kuin leikkaa ruohoa. Moneen laitteeseen saa hankittua lisävarusteena varsin tehokkaita led-valoja.

Kuulosuojaimet

Vaikka ruohonleikkurin ääni ei välttämättä ihan se kaikkein suurin meteli olekaan, suosittelemme käyttämään kuulosuojaimia aina kun käytät ajoleikkuria. Kuulosuojaimet suojaavat kuulovaurioilta, mutta ne myös estävät leikkauksen jälkeen korviin jäävän moottorin huminan. Edistyksellisimmissä malleissa voit myös esimerkiksi kuunnella samalla radiota, musiikkia tai sen hetken tärkeimmät uutiset. 

Ajettava ruohonleikkuri osamaksulla

Välineet Kuntoon -verkkokaupassa voit ostaa ajettavan ruohonleikkurin osamaksulla. Osamaksu onnistuu valitsemalla maksuvaihtoehdoksi Klarna Erämaksun tilausta maksaessasi. Voit maksaa uuden ajettavan ruohonleikkurisi 3, 6, 12 tai 24 kuukauden erissä. Uusi ajoleikkuri on isompi sijoitus ja maksu osamaksulla pilkkoo isomman summan helpommin hallittaviin eriin. 

Käytetty päältäajettava ruohonleikkuri

Päältäajettavien ruohonleikkurien käyttöikä voi hyvin pidettynä ja huollettuna olla useampia vuosia. Joskus leikkurit on kuitenkin päivitettävä uuteen ja tuolloin kannattaa kysyä voisiko käytettyä ajoleikkuria tarjota vaihdossa.

“Myydään päältäajettava ruohonleikkuri” on suosittu teksti myyntikanavilla ja myös jälleenmyyjiltä kannattaa kysyä käytettyä päältäajettavia. Jos laitteet ovat hyvin huollettuja, niillä voi olla käyttövuosia on vielä useampia edessä. Ota meihin yhteyttä ja kysy käytetyistä ajoleikkureista.  

Huolto 

Jokaisen ajoleikkurin huoltotoimenpiteet on lueteltu tarkasti laitteen omassa käyttöoppaassa, mutta tässä yleiset huoltovinkit ajoleikkurin huoltoon. 

 • Pese leikkuri jokaisen käyttökerran jälkeen, pidennät laitteen käyttöikää ja käyttövarmuutta. Varsinkin leikkuupöydän puhdistaminen esimerkiksi painepesurilla on yksi tärkeimmistä huoltotoimenpiteistä.
 • Huolehdi ajoleikkurin akun kunnosta, myös talvisin, jos ajoleikkuri on kokonaan pois käytöstä.
 • Tarkista renkaiden kunto ja ilmanpaine, tasapainoisilla renkailla ruohonleikkurin toiminta on vakaata ja turvallista. Saman akselin pyörissä ilmanpaineen tulisi olla sama.
 • Tarkista moottorin öljymäärä ja lisää / vaihda tarvittaessa ja ohjeiden mukaan tietyn väliajoin. Huoltovälit poikkeavat eri merkkien kohdalla toisistaan.
 • Tarkista vaihteiston öljymäärä, hydrostaattinenkin vaihteisto vaatii tietyn määrän öljyä toimiakseen kunnolla.
 • Teroita tarvittaessa terät turvallisuus huomioon ottaen. Leikkuuterien hyvä kunto on tehokkaan ja siistin jäljen edellytys. Tarvittaessa tasapainota terät.
 • Tarkista voimansiirtohihnojen kunto. Kulunut hihna voi luistaa käytön aikana, seurauksena voi olla hihnapyörien kuluminen ja vaurioituminen.
 • Tarkista ohjauksen kunto
 • Tarkista muiden turvallisuuteen vaikuttavien ominaisuuksien kunto

Ajettavat ruohonleikkurit UKK 

Millainen on hyvä ajettava ruohonleikkuri? 
Hyvä ajoleikkuri on helppo ohjattava ja omaa tehokkaan moottorin. Jos piha on pieni, ahdas ja täynnä istutuksia, iso ajettava ruohonleikkuri ei ole paras ratkaisu. Jos piha on iso ja hieman kaltevakin, harkitse tällöin nelivetoista ajettavaa ruohonleikkuria.

Kumpi on parempi, polttomoottori- vai akkukäyttöinen ajoleikkuri?
Kummassakin on omat hyvät puolensa. Jos haluat vähemmän meteliä ja ympäristöystävällisen laitteen, valintasi on akkukäyttöinen ajoleikkuri. Jos leikkaat isompaa alaa mielellään tehokkaan laitteen avulla, valintasi on polttomoottorilla varustettu kone.

Paljonko ajoleikkurit maksavat? 
Ajoleikkureiden hinnat vaihtelevat alle 2000€ malleista aina 10 000€ malleihin. Vaikka käytännössä nämä on tehty suoriutumaan samoista työtehtävistä, kalliimmat laitteet ovat laadukkaampia ja tarjoavat enemmän ominaisuuksia. Puntaroi mitä kaikkia ominaisuuksia tarvitset ja tuleeko laite mahdollisesti muuhunkin kuin pelkkään ruohonleikkuuseen.

Voinko ostaa ajettavan ruohonleikkurin osamaksulla? 
Kyllä, voit ostaa ajettavan ruohonleikkurin osamaksulla. VälineetKuntoon.fi tarjoaa Klarnan Erämaksulla selkeät osamaksuvaihtoehdot puutarhan tärkeisiin hankintoihin.

Mitä lisävarusteita ajettavaan ruohonleikkuriin on tarjolla? 
Ajoleikkureihin on tarjolla useita erilaisia lisävarusteita. On olemassa merkkikohtaisia lisävarusteita ja universaaleja lisävarusteita jotka käyvät lähes kaikkien merkkien ruohonleikkureihin. 
 

Tuote on lisätty koriin
Tuote on lisätty koriin

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori ladattu

[CART NAME]

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori poistettu

[CART NAME]

OK