(0) 0,00 €
Yhteensä
0,00 €

Kuulosuojaimet

Kuulosuojaimia ei kannata työmaalla unohtaa, sillä kuulo on ihmiselle tärkeä aisti, jota ei kannata hukata liiallisessa melussa olemalla. Siksi esimerkiksi kovaäänisten laitteiden ääressä tai keikkapaikoilla työskennellessäsi on tärkeää, että kuulosuojaimet suojaavat kuuloasi. VK:lta löydät laadukkaat Peltorin ja Stihlin kuulosuojaimet eri tarkoituksiin, joilla pidät kuulosi hyvänä myös tulevaisuudessa!

DYNAMIC BT-PC Kuulonsuojaimet
Stihl
DYNAMIC BT-PC Kuulonsuojaimet
Kuulonsuojaimessa Bluetooth® (BT) ja polykarbonaattivisiiri EN 166 mukaan. Hyvä näkyvyys ja valonläpäisy. Monipuoliset käyttömahdollisuudet....
(0)
140,40 €

Tilattava tuote

Sangalliset korvatulpat
Stihl
Sangalliset korvatulpat
Todella kevyet (10g), taitettavat. SNR 24, EN 352. Ei aiheuta painetta korvakäytävään.
(0)
13,20 €

Tilattava tuote

BT kuulonsuojain
Stihl
BT kuulonsuojain
BT kuulonsuojain sopii ADVANCE -mallisarjan kypäräsetteihin.
(0)
161,00 €

Tilattava tuote

CONCEPT-24 kuulonsuojaimet
Stihl
CONCEPT-24 kuulonsuojaimet
Kestävä ja ilmaa läpäisevä pehmustettu pääpanta. SNR 24, EN 352. Paino 207,5g.
(0)
20,00 €

Tilattava tuote

BT-kuulonsuojan sovitin
Stihl
BT-kuulonsuojan sovitin
BT-kuulonsuojainten kiinnittämiseen ADVANCE X-Climb -kypäräsarjaan.
(0)
27,00 €

Tilattava tuote

Kuulonsuojaimet ADVANCE ProCOM kypäräkiinnittimellä
Stihl
Kuulonsuojaimet ADVANCE ProCOM kypäräkiinnittim...
ADVANCE ProCOM on sekä kuulonsuojain että innovatiivisesti toteutettu viestintäratkaisu, joka on suunnattu metsä- ja puunhoitoalan ammattilaisten...
(0)
559,00 €

Tilattava tuote

Kuulonsuojaimet S2H
Stihl
Kuulonsuojaimet S2H
Kevyt ja mukava kuulonsuojain, jossa on hyvä vaimennus. Pehmeät tyynyt ja pehmeä pehmustettu pääpanta, jotka varmistavat miellyttävän k...
(0)
39,00 €

Tilattava tuote

DYNAMIC BT kuulonsuojaimet
Stihl
DYNAMIC BT kuulonsuojaimet
Edullinen ja monipuolinen kuulonsuojain bluethootilla, jota voi käyttää mm. älypuhelimen kanssa. EN 352, SNR 29. Varustettu Bluetooth® 4.0 ja...
(0)
120,20 €

Tilattava tuote

TIMBERSPORTS, aikuisten kuulonsuojaimet
Stihl
TIMBERSPORTS, aikuisten kuulonsuojaimet
Timbersports® Edition on tyylikäs valinta isoille ja pienille faneille. TIMBERSPORTS®-kuulonsuojain, jossa pehmustetut suojainosat sekä pääpanta...
(0)
46,00 €

Tilattava tuote

DYNAMIC BT-N kuulonsuojaimet
Stihl
DYNAMIC BT-N kuulonsuojaimet
Käytännölliset kuulonsuojaimet varustettuna mm. Bluetooth® (BT) ja nylonisella verkkovisiirillä, jossa on hyvä näkyvyys täyttäen EN 1731 vaatimukset....
(0)
140,40 €

Tilattava tuote

H31-kuulonsuojain kypäräkiinnityksellä
Stihl
H31-kuulonsuojain kypäräkiinnityksellä
Tehokas ja monipuolinen kuulonsuojain, jossa on hyvä vaimennus ja istuvuus. Kypäräkiinnitys sopii STIHLin G2000 ja G3000 kypärille, sekä G500...
(0)
30,30 €

Tilattava tuote

Kasvon-/kuulonsuojain verkkovisiirillä, G500
Stihl
Kasvon-/kuulonsuojain verkkovisiirillä, G500
Ammattilaisten yhdistelmä, täydellinen tasapaino, säädettävä pääpanta säätönupilla, voidaan käyttää kuulonsuojaimilla tai ilman työstä riippuen,...
(0)
85,90 €

Tilattava tuote

Parhaat kuulosuojaimet - Radiokuulosuojaimet - Bluetooth-kuulosuojaimet - Kuulevat kuulosuojaimet - Metsurin kuulosuojaimet - Vastamelu kuulosuojaimet - Lasten kuulosuojaimet - Vauvan kuulosuojaimet - Kuulosuojaimet nukkumiseen - Kuulonsuojaus korvatulpilla - UKK

Miten valita parhaat kuulosuojaimet

Kuuloa tarvitset elämässäsi moneen asiaan. Kovissa desibelitasoissa työskentely tai oleilu vaarantaa aina kuulosi, ellei se ole oikealla tavalla suojattu. Jos olet päivittäin tekemisissä kovien melutasojen kanssa, kannattaa hankkia sitä varten kunnollinen kuulosuojaus.

Teknologisen kehityksen mukana myös kuulosuojaimiin on tullut mukaan monipuolisesti uusia ominaisuuksia. Ensimmäisten joukossa herkkuna tulivat radiot, jonka kautta kuultava musiikki tai muu äänisisältö voi tuoda väriä esimerkiksi yksinäiseen työpäivääsi metsätöissä. Samalla tulet suojanneeksi arvokkaan kuulosi melulta, joka esimerkiksi polttomoottorikäyttöisestä moottorisahasta tulee.

Kuulosuojaimia on tarjolla nykyään useita erilaisia:

  • Perinteiset melutasoa vaimentavat kuulosuojaimet
  • Kuulosuojaimet radiolla
  • Aktiiviset kuulosuojaimet
  • KIypärään liitettävät kuulosuojaimet

Näiden lisäksi kaikista edellä mainituista on muodostettu erilaisia yhdistelmiä.

Jos haluat kuunnella työskennellessäsi kuunnella vaikka radiota tai podcasteja, voit hankkia kuulosuojaimet radiolla tai muulla äänentoistomallilla. Vaihtoehtoja kuulosuojaimiin siis löytyy, mutta parhaat kuulosuojaimet juuri sinulle löydät, kun otat huomioon nämä asiat:

  • Käyttötarkoitukseen tarvittava vaimennustaso (miten kovassa melussa olet)
  • Suojaimen asettuminen sinulle
  • Tarvitseeko sinun keskustella tai kommunikoida suojainten käytön aikana
  • Käytätkö kuulosuojainten lisäksi muita suojaimia

Vaimennustaso käyttötarkoituksen mukaan

On paljon erilaisia tilanteita, joissa kuulo on hyvä suojata. Jos käytät suojaimia esimerkiksi työskennellessäsi teollisuushallissa, riittävät peruskuulosuojaimet sinulle oikein hyvin. Jos taas olet vaikkapa järjestyksenvalvojana suuren festivaalikeikan lavan edessä ämyrien edessä tai kuulut vaikkapa lentokentän henkilökuntaan, olisi suotavaa, että kuulokkeet olisi tehty kestävään kovempaakin ääntä.Kuulosuojaimet - kuulosuojain radiolla, kypärään, metsälle VK:sta

Vaimennusarvot on ilmoitettu kuulosuojaimien teknisissä tiedoissa aina erikseen, joista saat selville, millainen voisi olla sopiva sinulle.

Suojaimen asetumminen sinulle

Pääsääntöisesti kaikki kuulosuojaimet tulevat säädettävillä sangoilla, jotka voit määrittää sopivan mittaisiksi omaan päähäsi. On kuitenkin hyvä ajatus kokeilla suojaimia ennen kuin ostat ne, jos mahdollista. Näin saat paremman tuntuman siihen, toimivatko suojaimet oikein, eli peittävätkö ne korvasi hyvin ja pysyvät jämptisti paikallaan.

Kuulosuojaimia on tehty myös eri-ikäisille. Esimerkiksi lapsille ja vauvoille tehtyjä kuulosuojaimia on erikseen saatavilla.

Tarvitseeko sinun keskustella tai kommunikoida suojaimia käytettäessä

Joskus tilanteissa, joissa kuulosuojaimia tarvitsee, pitäisi pystyä keskustelemaan esimerkiksi työkavereiden kanssa. Tällöin kysymykseen tulevat aktiivikuulosuojaimet, jotka suodattavat kovaäänisen melun pois, mutta pystyt kuulemaan kuitenkin sinulle kerrottavat asiat selkeästi.

Käytätkö muita suojaimia

On myös paljon tilanteita, joissa kuulosuojaimet eivät ole ainoa suojamesi. Monilla työmailla täytyy käyttää esimerkiksi kypärää ja silloin tulee ottaa selvää, sopivatko kuulosuojaimet suojavarusteesi kanssa yhteen. Monet sangalliset kuulosuojaimet voivat olla hieman epäkäytännöllisiä kypärän kanssa, mutta kuulosuojaimista on malleja, jotka on mahdollista kiinnittää suoraan kypärään.

Yksi vaihtoehto kypärän kanssa ovat myös korvatulpat, jotka eivät kokonsa vuoksi häiritse, vaikka päällä olisi muita suojavarusteita. Myös korvatulppia on saatavilla monelle melutasolle ja eri tarkoituksiin. Jos käytät korvatulppia paljon, kannattaa teettää juuri itselle sopivat suojaimet erikseen.

Kuulosuojaimet radiolla

Kuulosuosjaimet radiolla on ollut jo jonkin aikaa arkipäivää. Nykytekniikalla varustellut kuulosuojaimet surffaavat tehokkaasti heikompienkin FM-taajuuksien välillä ja asemat löytyvät pikaisesti. Monissa suojaimissa on myös sisäänrakennettuja tallennuspaikkoja, joihin voit asettaa suosikkiasemasi muistiin.

Radiokuulosuojaimia on tehty myös aktiivisina kuulosuojaimina, jotka häivyttävät melun, mutta päästävät läpi ulkoa tulevia matalampia äänitasoja, kuten puhetta. Tämä toiminto on joissain malleissa käytössä myös silloin, kun kuuntelet jotain kuulosuojaintesi kautta. Käytännössä kun vieruskaverisi ryhtyy keskustelemaan sinulle, kuulokkeista tuleva musiikki tai muu ääni vaimenee automaattisesti niin, että kuulet puheen koskematta äänenvoimakkuuteen itse lainkaan.

Radiokuulosuojaimista osa on akkutoimisia ja osa paristoilla toimivia. Ne kestävät kuitenkin pitkään, joten useampikin työpäivä menee huoletta pääasiassa kaikilla vaihtoehdoilla, joita VK:lla on tarjolla.

Kuulosuojaimet bluetoothilla

Perinteisten radiotaajuuksien lisäksi voit hankkia myös kuulosuojaimet bluetoothilla. Bluetooth-ominaisuuden avulla voit liittää esimerkiksi puhelimesi kuulosuojaimiin ja kuunnella sitä kautta mitä mieleesi juolahtaa. Voit kaivella Spotifystä parhaan soittolistasi tai etsiä netistä mielekkään podcastin, ja nautiskella siitä työn ohessa.

Jossain kuulosuojaimissa on tarjolla myös mikrofoni, jonka myötä voit vastata myös puheluihin samalla, kun pidät kuulosuojaimet päässä. Tämä toki edellyttää, että puhelimesi on yhdistetty kuulokkeisiin bluetoothilla.

Kuulevat kuulosuojaimet

Aktiivikuulosuojaimet, eli kuulevat kuulosuojaimet, ovat käytännölliset monissa tilanteissa. Käytännössä kuulevat kuulosuojaimet suodattavat pois kaiken kovan melutason äänet, mutta päästää läpi esimerkiksi vieruskaverisi puheen läpi sinulle. Nämä ovat esimerkiksi metsästyksessä erittäin käytännöllisiä, sillä impulsiivinen ja kova aseen laukauksen ääni peittyy tarvittaessa, mutta voit silti jutella metsästysseuralaisten kanssa normaalisti. Kuulosuojaimet - kuulosuojain radiolla, kypärään, metsälle

Pääsääntöisesti tekniikka toimii käytännössä niin, että kuulokkeiden ulkopinnalla sijaitseva mikrofoni tunnistaa puheen äänitason ja toistaa sen kuulokkeiden sisäisestä kaiuttimesta. Näin ollen kuulo on turvassa, mutta se ei estä normaalia kanssakäymistä.

Stihl kuulosuojaimet metsurille

Stihlin valikoimasta löydät myös laadukkaat kuulosuojaimet metsurille. Valikoimasta löytyy perinteisiä kuulosuojaimia, mutta myös erilaisilla ominaisuuksilla varusteltuja kuulosuojaimia, kuten radiokuulosuojaimia, bluetoothilla varustettuja kuulosuojaimia ja aktiivikuulosuojaimia.

Valikoimassa on myös kypärän, visiirin ja kuulosuojaimien yhdistelmiä eri ominaisuuksilla, jollaisen metsurin on helppo hankkia, jos haluaa koko paketin helposti kerrallaan.

Saatavilla on myös malleja, jotka voi asentaa kypärään erikseen, ja VK:lta saatavilla kypärään esimerkiksi STIHL H31-kuulonsuojain. Myös metsurin työnkuvan olosuhdevaihtelut on otettu metsurin kuulokkeissa paremmin huomioon, ja useimmat Stihlin kuulokkeista on laadukkaasti kosteussuojattu ja sääsuojattu.

Vastamelu kuulosuojain

Vastemelutekniikka ei ole enää mikään uusi juttu, mutta sen kehityskaari alkulähteiltä tähän päivään on vienyt sen yhä pienempään kokoon. Nykyään vastamelutekniikkaa hyödynnetään aivan pienissä nappikuulokkeissakin, joissa se toimii itseasiassa hyvin tehokkaasti.

Samaa tekniikkaa hyödynnetään myös vastamelu kuulosuojaimissa. Ajatus perustuu pitkälti samaan periaatteeseen kuin aktiivikuulokkeissakin. Vastemelukuulosuojaimissa on mikrofonit, joihin liitetty tekniikka lukee ympäröiviä melutasoja ja suojaimissa oleva tekniikka muodostaa sille kuulokkeisiin peilikuvan, joka on siis vastaääni. Nämä kumoavat toisensa ja näin ollen ulkoa tulevan melun pitäisi hävitä.

Perinteiset kuulosuojaimet vaimentavat ääntä vain tiettyyn pisteeseen asti ja erityisen kovissa melutasoissa vastamelu kuulosuojain voi toimia paremmin, sillä oikein toimiessaan laadukas vastamelukuulosuojain pystyy hävittämään ulkoa tulevan äänen lähes kokonaan.

Lasten kuulosuojaimet

Kaikkien pienimmille lapsille on hyvä hankkia kuulosuojaimet, jos he altistuvat kovalle metelille, eikä pienille lapsille suositella käytettäväksi korvatulppia. Näin ollen, jos olet esimerkiksi konsertissa tai keikoilla aktiivisesti käyvä ihminen, kannattaa lapselle hankkia lapsille tarkoitetut kuulosuojaimet.

Lasten kuulosuojaimia on tarjolla paljon erilaisia ja eri melutasoille. Niitä on olemassa myöskin säädettäviä malleja, jotka kestävät myös lapsen kasvua.

Vauvan kuulosuojaimet

Vauvalle suositellaan hankittavaksi kuulosuojaimet, sillä vauvojen korvat saattavat ärsyyntyä ja kipeytyä korvatulppien käytöstä. Perheen pienimmille löytyy kattava valikoima kuulosuojaimia, joita kannattaa käyttää, kun vauva altistuu kovemmalle metelille.

Kuulosuojaimet nukkumiseen

Jos olet herkkä heräämään ääniin tai asut alueella, jossa myös yöllä kuuluva meteli on vakio syystä tai toisesta, voi korvatulppien käyttö nukkuessa olla vaihtoehto. Nukkumiseen tarkoitettuja korvatulppia on valmistettu erikseen, jotka huomioivat nukkumisen eri asennot, ja ovat siten miellyttäviä käyttää tässä tarkoituksessa.

Myös yksilöllisesti valmistetut korvatulpat sopivat erityisesti unta etsiville.

Kuulonsuojaus korvatulpilla

Korvatulpat ovat yksi nopea tapa suojata kuulonsa tilanteissa, jossa sangallisia isompia kuulosuojaimia ei ole tarjolla tai et syystä tai toisesta halua niitä siinä tilanteessa käyttää. Esimerkiksi kypärän kanssa et yleensäkään voi käyttää erillisiä kuulosuojaimia, ja silloin korvatulpat tulevat kysymykseen.

Normaaleilla korvatulpilla pärjää monissa tilanteissa, mutta niitä voidaan tehdä myös yksilöllisesti juuri käyttäjänsä mukaiseksi, jolloin ne ovat luonnollisesti tehokkaimmat.

Kuulosuojaimet UKK

Paljon kuulosuojaimet maksavat?

Se riippuu paljon siitä, millaisia kuulosuojaimia etsit ja paljonko niissä on hyödynnetty erilaisia teknologioita. Halvimmillaan haet kaupasta edulliset korvatulpat muutamalla eurolla, mutta paljon tekniikkaa hyödyntävät kuulosuojaimet voivat maksaa useita satoja euroja, jopa yli tuhat euroa.

Voinko kiinnittää kuulosuojaimet kypärään?

Kuulosuojaimista on olemassa malleja, jotka ovat tarkoitettu kypärään kiinnitettäväksi. Kaikissa malleissa tämä ei luonnollisestikaan ole mahdollista, mutta joissain pystyt sen tekemään. VK:lta saatavilla kypärään esimerkiksi STIHL H31-kuulonsuojain.

Miten kuulosuojain radiolla toimii?

Radiolla varusteltuun kuulosuojaimeen on rakennettu sisään radiotaajuuksia vastaan ottava tekniikka, jota voit ohjata kuulokkeen ulkopinnalla sijaitsevilla ohjaimilla. Monissa radiokuulosuojaimissa on myös bluetooth-ominaisuus, jolla voit yhdistää sen esimerkiksi puhelimeesi ja kuunnella puhelimesi kautta musiikkia.

Mitkä ovat parhaat kuulosuojaimet bluetoothilla?

Kuulosuojaimiahan joskus kutsutaankin peltoreiksi, ja Peltor onkin yksi suosituimmista kuulosuojainten valmistajista. VK:lta löydätkin laadukkaita Peltorin ja Stihlin kuulosuojaimia.

 

Tuote on lisätty koriin
Tuote on lisätty koriin

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori ladattu

[CART NAME]

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori poistettu

[CART NAME]

OK