(0) 0,00 €
Yhteensä
0,00 €

Talvikengät

Talvikengät ovat tärkeät, kun liikut vuoden kylmimpien aikojen sydämessä ulkotiloissa. Mitä kovempi pakkanen, sen tärkeämpää on, että jalat ovat suojassa kylmältä keliltä ja talvikengät ovat miellyttävät pitää. VK tarjoaa laajan valikoiman talvikenkiä talvisiin olosuhteisiin, joilla voit huoletta kulkea, harrastaa tai tehdä töitä pakkaskeleilläkin!

Millaisia talvikenkiä on olemassa? - Pitäväpohjaiset talvikengät - Lämpimät talvikengät - Varrelliset talvikengät - Miten löytää parhaat talvikengät? - Mitkä kengät eri keleille? - Eristyksiä pitkälle matkalle - Lisää lämpöä! - Talvikengät miehet - Talvikengät naiset - UKK

Millaisia talvikenkiä on olemassa?

Talvikenkien valikoima on laajentunut vuosi vuodelta. Jos talvikenkien esiaste olivat armeijasta tutut lämpövuorella varustellut kumisaappaat, on talvikenkiä sittemmin rukattu hyvin erilaisiin suuntiin. Toki vanhoja kunnon lämpövuorisia kumisaappaita saa edelleen ja ne ovatkin mainio vaihtoehto esimerkiksi suojaisilla keleillä, kun lumi on nihkeää ja raskasta ja kinokset korkeat.

Talvella tehdään kuitenkin paljon muutakin kuin kävellään ja aina ei tietenkään ole suojasää, vaan pakkanen voi paukahdella kovemminkin. Nykyisin markkinoilta löytyy vaihtoehtoja moniin säihin, joten omasta kenkähyllystä on hyvä löytyä muutamat erilaiset kengät talven eri vaiheisiin ja eri aktiviteetteihin.

Talvikenkien malleja ovat muun muassa:

  • Nastakengät
  • Pitäväpohjaiset talvikengät
  • Huopa-, vuori- ja lämpökumisaappaat
  • Lyhytvartiset ja pitkävartiset talvisaappaat
  • Talvilenkkarit
  • Talvikäyttöön suunnitellut maiharit
  • Talvikäyttöön suunnitellut nilkkurit
  • Huopatossut

Voikin sanoa, että monet kesältä tutut kengät on pyritty tuomaan myös talvikäyttöön lisäämällä niiden ominaisuuksia. Onhan esimerkiksi perinteisistä suomalaisten suosimista crocseista tehty talviversio, jossa sen sisään on upotettu villavuori.

Pitäväpohjaiset talvikengät

Pitäväpohjaiset talvikengät, eli pitopohjakengät tai kitkakengät, ovat hyvä vaihtoehto talven moniin erilaisiin tilanteisiin. Vähintään yhtä tärkeää talvisin on lämpimyyden lisäksi se, että talvikengät ovat myös pitävät, ja siksi myös pohjia on suunniteltu talvisten olosuhteiden mukaan.

Pitäväpohjaiset talvikengät eivät siis ole sama asia kuin nastakengät, vaan niiden pohja on muotoiltu puremaan jäähän ja muihin talvisiin alustoihin hyvin. Periaate on käytännössä sama kuin autoista tutuissa kitkarenkaissa, joissa ei siis ole nastoja, vaan pito perustuu pohjan kuviointiin, jonka on tarkoitus puraista jäähänkin hieman kesätennaria paremmin. Ne eivät toki korvaa nastakenkiä todella liukkailla.

VK:n valikoimista löydät muun muassa Icebug Metro2 -talvikengät, jotka ovat kitkapohjaiset. Yhtymäkohtaa renkaisiin haetaan talvikengissä usein ja Icebugissa se saa konkretiaa, sillä kenkien pohjan on rengasvalmistaja Michelinin käsialaa.

Lämpimät talvikengät

Lämpimät talvikengät ovat nimensä mukaisesti sellaisia, joiden perimmäinen tarkoitus on pitää käyttäjänsä jalat tehokkaasti lämpimänä silloin, kun sääolosuhteet tarjoavat kylmää ja pyryä. Niissä pintamateriaalit on pyritty rakentamaan niin, että ne eristävät mahdollisimman tehokkaasti, jolloin kylmä pystyy kenkien ulkopuolella. Lisää lämpöä luovat sisällä olevat vuoret, jotka voi olla valmistettu vaihtelevista materiaaleista.

Lämpimät kengät on tehty yleensä myös vettä ja lunta hylkiviksi, jolloin ne eivät myöskään lumihangessa jätä sinua ongelmiin. Mikään ei ole inhottavampaa talvikeleillä kuin se, että lumi pääsee kengän sisään ja aiheuttaa siten lisää kylmyyttä.

Varrelliset talvikengät

Varrelliset talvikengät on tehty erityisesti tilanteisiin, joissa tiedät, että sinun tulee rämpiä eteenpäin hieman korkeammissa nietoksissa. Lyhyt- tai pitkävartiset kengät ovat luonnollisesti varreltaan hieman maihareita tai muita talvikenkiä korkeammat, jolloin lumi ei pääse niihin sisään yhtä helposti.

Jos menisi esimerkiksi normaaleilla vaelluskengillä umpihangessa, olisivat kengät todennäköisesti täynnä lunta, kun pääset vähälumisemmalle alueelle.Hanki talvikengät VK:lta. Halvat ja hyvät talvikengät edullisesti.

Miten löytää parhaat talvikengät?

Talvikenkien valinta on huomattavan paljon sidoksissa siihen, millaisissa olosuhteissa odotat niitä käyttäväsi. Kaikki eivät sovellu kaikkiin olosuhteisiin ja näin ollen jokainen joutuukin hankkimaan kaappiinsa tyypillisesti muutamat laadukkaat talvikengät.

Kannattaa muistaa, että jokaisessa talvikengässä tulisi aina ottaa huomioon, että se on riittävän väljä. Tämä jo siksi, että kun mummosi kutomat villasukat tulevat talvella vaatekaapista käyttöön, saat sen sopimaan kenkääsi. Jos kenkä on liian tiukka sovitus, jalka myös viilenee nopeammin, joka vaikeuttaa kävelyä. Kannattaa jättää siis mieluummin hieman enemmän tilaa kuin liian vähän.

Olemme koonneet seuraavaksi muutamia seikkoja, joita talvikenkiä hankkiessa kannattaa käydä läpi ja miettiä.

Mitkä kengät eri keleille?

Talvipäivät ei ole veljiä keskenään. Toisinaan pakkaset paukkuvat reiluissa kaksinumeroisissa lukemissa, mutta joskus voidaan käväistä lähellä nollaakin. Kuten rallin MM-sarjassa tai formuloissa rengasvalinta suoritetaan sään mukaan, niin kannattaa tehdä myös omien talvikenkiensä kohdalla.

Kun keli huitelee lähellä nollaa ja taivaalta tihkuttaa vettä tai räntää, kannattaa valikoimista ottaa mukaan vedenpitävät vaihtoehdot, jotka hylkivät taivaalta tulevaa tavaraa. Kannattaa ottaa huomioon myös se, millainen pohja kengässäsi on. Nollakeleillä periaatteessa ei ole isoa väliä, millainen pohja muutoin on, mutta mahdollisen jään takia nastakengät lienevät paras vaihtoehto.

Kylmällä kelillä vedenpitävyys ei välttämättä ole enää kaikkein paras vaihtoehto, koska se toimii molempiin suuntiin. Jos kosteutta pääsee kenkiin sisään ja menet sillä kylmään ilmaan, jää kylmä kengän sisään ja jalat viilenevät tarkoituksetta tehokkaasti. Kengän pohja voi olla pakkasilla hieman pehmeämpi, sillä liian kova kengänpohja kovettuu talvella entisestään, joka tarkoittaa, että pitoja ei ole varsinkaan jäällä yhtään.

Eristyksiä pitkälle matkalle

Kun siirryt kotoasi autoon tai kulkuneuvoon, matkaat töihin ja menet sisään konttoriin, et välttämättä tarvitse kaikkein väkevimmin eristettyjä kenkiä. Jos kuitenkin ulkoilet tai vietät muuten pidempiä aikoja pihalla, kannattaa eristykseen kiinnittää huomiota. Vaihtoehtoina ovat käytännössä erilaiset keinokuidut, jotka on tehty esimerkiksi veden eristämistä silmällä pitäen. Myös vanha kunnon villa toimii loistavasti.

Jos tulet tarpomaan korkeassa hangessa, kannattaa myös hankkia pitkävartiset kengät, jotta lumi ei pääse kenkiin. Teillä ja ulkoilupoluilla et todennäköisesti pitkävartisia tarvitse.

Lisää lämpöä!

Olipa miljoonan kilsan tennariesi määränpää mikä tahansa, kannattaa myös huomioida, että ne eivät välttämättä yksin riitä. Halki suomalaisten talvikuukausien on aina käytetty lisälämpöä antavia varusteita itse kenkien lisäksi, esimerkiksi juuri niitä mummon kutomia villasukkia. Se on pelkästään fiksua ja ainoa oikea valinta.

Ei siis kannata kaivaa kesätossujen kanssa pidettäviä sukkia, joilla et tee talvisin mitään itsesi lämpimänä pitämiseksi. Kesäiset puuvillasukkasi voit sijoittaa varmaan talteen odottamaan kevättä ja ottaa villasukat kaapista, sillä ne ovat oivallinen tapa pitää itsensä lämpimänä. Kun vielä tähän yhdistät huopapohjalliseen kengässäsi, on homma valmis.

Huomaa myös esimerkiksi vaeltaessasi, että erityisen tärkeää on laittaa talvikenkiin lämpöpohjalliset villasukkien lisäksi. Lämpöpohjallinen on monissa muissakin tapauksissa erinomainen ratkaisu lämmön lisäämiseksi talviolosuhteissa.

Kannattaa myös kaivaa niksikirjasta muita vaihtoehtoja, joita voi hyödyntää talviolosuhteissa. Yksi kikka on laittaa esimerkiksi alumiinia talvikengän pohjallisen alle, joka blokkaa maasta tulevaa kylmää ilmaa. Toki nykyään on saatavilla myös lämpöpohjallisia, joissa tämä alumiinirakenne on rakennettu valmiiksi.

Talvikengät miehet

Talvikenkiä miettiessä kannattaa tietenkin huomioida, mihin tarkoitukseen ne tulevat. Jos olet talvisin kova vaeltamaan, osta talvikäyttöä varten suunnitellut talvikengät. Jos metsästät, voivat pitkävartiset lämpimät saappaat olla hyvä vaihtoehto. Vaiko lenkille nastalenkkarit vai kenties yleiseen käyttöön talvikengät, jotka sopivat kaupungilla tallaamiseen?

Kiinnitä siis erityisesti huomiota siihen, mihin käyttöön ne ovat tulossa ja valitse sen mukaan itsellesi parhaiten sopivat. Tyylikkyyttäkin talvikenkiin on saatu mukaan, joten vaihtoehtoja piisaa myös tyylitietoisille.

Talvikengät naiset

Naisten talvikenkiä on saatavilla paljon erilaisia, joista napata mieleisensä talteen. Kannattaa huomioida, mihin käyttötarkoitukseen naisten talvikengät tulevat. Tyylikkäitä kenkiä löytyy myös valikoimista, joten myös talvikenkiä on tehty niin arkeen kuin juhlaan. Kannattaa perehtyä VK:n valikoimaan!

Talvikengät UKK

Millaiset ovat parhaat talvikengät?

Parhaat talvikengät ovat sellaiset, jotka sopivat kulloinkin vallitsevaan säähän, ja pitävät käyttäjänsä lämpimänä ja pystyssä näillä keleillä. Talvella olosuhteet vaihtelevat ja sankkaan lumipyryyn, nollakeliin ja koville paukkupakkasille on löytyvät kaikkiin parhaiten sopivat talvikengät erikseen. Lue lisää VK:sta!

Tarvitsenko villasukkia tai talvipohjallisia?

Lähes poikkeuksetta voi sanoa, että on fiksua olla villasukat ja lämpöpohjalliset tai huopapohjalliset. Vaikka talvikenkä olisi rakennettu miten hyvin tahansa, ei se yksinään välttämättä riitä kaikissa olosuhteissa. Talvisin kannattaa varautua mieluummin hieman liian hyvin kuin liian huonosti, sillä mikään ei ole ärsyttävämpää kuin kylmettynyt jalka.

Millaisia talvikenkiä on?

Talvikenkiä on tehty nykyään monenlaisia sen mukaan, mitä tarpeita on havaittu. Esimerkiksi jäisissä olosuhteissa nastakengät ovat lyömätön vaihtoehto, sillä niissä olevat nastat purevat mainiosti jääpintaan, ja voivat pitää käyttäjänsä pystyssä haastavissa olosuhteissa. Kaatumisriski ei ole talvisin leikinasia, ja kova jääpinta voi tehdä kaatuessa pahaa jälkeä.

Tuote on lisätty koriin
Tuote on lisätty koriin

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori ladattu

[CART NAME]

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori poistettu

[CART NAME]

OK