(0) 0,00 €
Yhteensä
0,00 €

Puutarhatraktori

Puutarhatraktori eli pihatraktori on ison pihan monipuolinen ja tehokas apuväline. Puutarhatraktorin avulla moni pihaan liittyvä arkiaskare sujuu vaivattomasti. Parhaimmillaan pitkäikäinen apuri on isomman pihan korvaamaton apuri ja työjuhta. Puutarhatraktorit ovat ennen kaikkea käteviä ruohonleikkureita ja erilaisilla lisävarusteilla saat näistä tehopakkauksista vielä enemmän irti. Stigan ja Stihlin puutarhatraktorit tarjoavat vankkaa ja laadukasta apua pihatöihin. 

Vetokoukku Stiga Tornado 98-108 cm
Vetokoukku Stiga Tornado 98-108 cm
Kätevä lisävaruste malleihin Stiga 2098, 2098 H, 2198 H, 3098 H, 3108 H sekä 3108 HW. Pakkaukseen sisältyy pultit, joiden avulla vetokoukku on helppo...
(0)
99,00 €

Tilattava tuote

Pikalinkit tietopakettiin: Miksi ostaa puutarhatraktori? - Puutarhatraktori vertailu - Lisävarusteet - Huolto - Käytetty puutarhatraktori

Miksi ostaa puutarhatraktori? 

Puutarhatraktori on todella monipuolinen isomman pihan apuväline. Pihatraktorista on moneksi, sillä samalla laitteella levität vaikkapa nurmikon siemenet, ajat nurmikon ja keräät puiden lehdet ja ruohikon leikkuujätteen talteen. Talvella samalla laitteella hoituvat raskaimmat lumityöt ja vaikkapa hiekan levittäminen pihan kulkureiteille. Ja peräkärryn kanssa voit ympäri vuoden siirrellä isompia kuormia tai tavaroita paikasta toiseen. Voit käyttää pihatraktoria apuna monissa puutarhatöissä!

Puutarhatraktori lisälaitteineen soveltuu hyvin keskisuurille ja suurille alueille. Pihatraktori on myös erinomainen apuri maatiloille ja muille vastaaville paikoille. Ominaisuuksiin tulee kiinnittää erityistä huomiota pihatraktorin valinnassa. Mitä lisälaitteita on saatavilla ja mihin kaikkeen laitteesta on? Paras puutarhatraktori on oiva apuväline vuodenajasta riippumatta.

Puutarha- ja pihatraktori vertailu - ominaisuudet

Puutarhatraktorin ominaisuuksia vertaillessa on aina hyvä pitää mielessä se, minkälaiselle pihalle kyseinen laite on tarkoitettu ja mitä kaikkea työtehtäviä sillä ja sen avulla on ajateltu tekevän. Tuleeko laite ympärivuotiseen käyttöön ja ketkä kaikki sitä käyttävät? Ihan pienempien pihojen laitteeksi tästä ei ole, mutta jos alaa on vähänkin enemmän, tämä on se oikea vaihtoehto nurmikonleikkuuseen.

Moottori, teho ja tilavuus

Mikäli pihatraktorin yksi tehtävistä tulee olemaan raskaampien tavaroiden siirtäminen paikasta toiseen, on hyvä kiinnittää huomiota moottorin tilavuuteen ja tehoon. Teholuokkia on aina n. 300 kuutiosenttimetristä jopa yli 700 kuutiosenttimetriin, joten tehossa on todellakin eroa. Eroa on myös moottoreissa ja moottorien merkeissä. 

Laitteita on saatavilla manuaalisella ja hydrostaattisella voimansiirrolla. Hydrostaattisen voimansiirron etuna on tarvittaessa hitaat liikkeellelähdöt, helppo ryomintä ja helppo hallinta. Manuaalisella voimansiirrolla ryömintä tasaisilla kierroksilla on hieman vaikeampaa. Hydrostaattinen vaihteisto toimii portaattomasti, joten nopeus on helposti ja tarkasti säädettävissä. Mekaanisen vaihteiston omaavissa tasainen nopeus tulee sovittaa vaihteiden mukaan.

Nyrkkisääntönä ruohonleikkuussa voidaan pitää sitä, että mitä tehokkaampi moottori, sen tehokkaampaa ja nopeampaa itse ruohonleikkuu on. Isommalla moottorilla pyörittää tehokkaasti isomman leikkuualan omaavaa teräarsenaalia.

Käynnistys ja nopeus

Pihatraktori käynnistetään sähköstartilla, joten käynnistäminen on nopeaa ja vaivatonta. Tämä luonnollisesti tarkoittaa sitä, että tähän tarvitaan omaa akkua. Useassa laitteessa on ominaisuutena automaattirikastin eli automaattiryyppy, jolloin käyttäjän tehtäväksi jää vain käynnistäminen ja laitteen ajaminen.

Puutarhatraktorin nopeus riippuu moottorin tehokkuudesta – mitä tehokkaampi moottori, sitä suurempiin nopeuksiin päästään. Pihatraktoreissa nopeus ei kuitenkaan ole se tärkein ominaisuus, vaan laitteen tehokkuus eri työtehtävissä on se mitä tarkastellaan.  

Pyörät ja vetävyys 

Puutarhatraktorit suoriutuvat monista tehtävistä ja pyörien vetävyydellä on tässä oma merkityksensä. Jos piha jolle traktoria tarvitaan on vähänkin kalteva tai jos traktoria pyritään käyttämään myös talvella, tulee puutarhatraktorissa olla neljä vetävää pyörää. Talvisiin olosuhteisiin puutarhatraktoreihin on olemassa myös lumiketjuja, jotka auttavat merkittävästi pidon kanssa.

Nelivedolle on myös vaihtoehto, takavetoinen pihatraktori. Pohdi tarkkaan onko nelivedolle käyttöä, sillä neliveto tasoittaa ajoa etenkin, jos kyseessä on vähänkään epätasainen maasto ja jos kyseessä on raskaammat työtehtävät.

Runko

Parhaissa pihatraktoreissa on vahva ja kestävä runko, joka on suunniteltu kestämään vaativimmatkin työtehtävät. Moottorin ja oheislaitteiden sijoittelu on suunniteltu näissä laitteissa niin että runko kestää erinomaisesti rasitusta. Parhaat päältäajettavat ruohonleikkurit on varustettu pinnoitetulla teräsrungolla.

Ohjattavuus

Puutarhatraktoria ohjataan yleensä ratista ja yksi erittäin tärkeä ominaisuus on kääntösäde. On myös olemassa sauvaohjattavia ruohonleikkureita. Etenkin nurmikonleikkuun yhteydessä paikallaan tai pienessä tilassa kääntyminen säästää aikaa. Yleensä etuleikkurimalleissa on pienempi kääntösäde. Pihatraktoreiden kaasua ja jarrua ohjataan polkimilla ja tämä takaa käyttäjälle mahdollisuuden pitää molemmat kädet ratissa ohjauksen aikana.

Terät, leikkaus ja leikkauskorkeuden säätö

Puutarhatraktorin käyttö ja leikkauskorkeuden säätö tulee olla helppoa. Käyttäjän tulee päästä myös helposti käsiksi laitteen teriin, sillä ne tulee puhdistaa säännöllisesti. Tehokkaimmissa puutarhatraktoreissa on jopa kolme terää. Yleisin terämäärä on kaksi leikkaavaa terää. Parhaat pihatraktorit on varustettu kattavalla leikkauskorkeuden säätömahdollisuudella. Myös leikkausleveydellä on oma merkityksensä. Mitä isompi leikkausleveys, sitä nopeammin nurmikko on leikattu.

Valot

Mikäli ajattelet pihatraktoria ympärivuotiseen käyttöön, puutarhatraktorissa tulee olla hyvät ja tehokkaat valot. Talvella ei ole montaa valoista hetkeä ja syksylläkin pimeys voi yllättää nopeasti. Tuolloin tehokkaat valaisimet ja jopa lisävalot ovat oivallinen apuri pihatraktorissa.

Ruohonheitto

Useimmissa puutarhatraktoreissa on biosilppuri, joka pilkkoo ruohon näppärästi takaisin maan pinnalle lannoittamaan ruohikkoa. Tällöin nurmikkoa tulee ajaa useammin kuin keräävän ruohonleikkauksen kanssa. Keräävien ruohonleikkureiden kanssa kannattaa huomioida keräysastian koko ja miten usein tuota astiaa tulee tyhjentää yhdellä nurmikon leikkuulla. Yksi vaihtoehto näille on sivulle tai taakse heittävä versio.

Akut ja lataus

Markkinoilla on myös akkukäyttöisiä puutarhaleikkureita. Nämä ovat polttomoottorileikkureita hiljaisempia, mutta myös kalliimpia. Yleinen akkukapasiteetti on 3 x 12 volttia, 125 Ah. Tällä täydellä akkukapasiteetilla ajoaikaa on n. 90 minuuttia. Akkujen latausaikaan kannattaa myös kiinnittää huomiota – se voi kyseisessä tapauksessa olla jopa 16 tuntia, jonka aikana puutarhatraktori on pois pelistä. Polttomoottorisen laitteen sähköstartti tarvitsee luonnollisesti myös akun, josta tulee huolehtia mahdollisen käyttötauon aikana.

Puutarhatraktorin lisävarusteet 

Puutarhatraktori on mainio väline isomman pihan ruohonleikkuuseen. Pihatraktorista on kuitenkin myös paljon muuhunkin. Tarkista ostovaiheessa mitä kaikkia lisävarusteita kyseiseen laitteeseen on saatavilla.

Lisävarusteiden vaihtaminen

Lisävarusteiden vaihtaminen ja asentaminen tulee olla helppoa. Laitteiden asennus onkin usein suunniteltu siten, että eri lisävarusteiden välillä vaihtaminen on nopeaa ja vaivatonta.

Etulevy

Etulevyn avulla hoituvat talven tärkeimmät ja raskaimmat lumityöt pienemmiltä ja isommilta lumialueilta. Kääntyvän etulevyn ja tehokkaan pihatraktorin avulla hoidat lumet juuri sinne minne haluat ja säästät aikaa pihan kolaukselta.

Lumilinko

Lumilinko pihatraktoriin on erinomainen apuväline talven lumia varten. Avaa reittejä tai puhdista puutarhatraktorin avulla vaikka koko piha lumesta tehokkaan lumilingon avulla. Sivulle heittävä lumilinko on oivallinen apuväline lähes jokaiselle keskikokoiselle tai isommalle pihalle, jossa on vähänkään ajotietä putsattavana talvisin.

Peräkärry

Monikäyttöinen peräkärry sopii puutarhatraktorin käyttötarkoitukseen erittäin hyvin. Kerää roskat lavalle tai kuljeta painavampia tavaroita tontilla. Useimmilla puutarhatraktoreilla voi vetää myös peräkärryä.

Muut lisävarusteet pihatraktoriin

Tarvitsetko sammaleenrepijää pihatraktoriin? Entä nurmikon ilmaajaa? Tälläisiäkin välineitä voit kiinnittää pihatraktoriin ja huolehtia nurmikon hyvinvoinnista. Levittimillä voit levittää nurmikolle esimerkiksi kemikaaleja, siemeniä ja vaikkapa talvella hiekkaa kulkuväylille. Erinomaisia apuvälineitä ovat myös ruohon- ja lehtienkerääjät. Jos pihallasi on paljon hiekkateitä ja polkuja, käytävähara on oivallinen apuväline pihateiden kunnostukseen.
Kuten huomaat, puutarhatraktori todellakin on monipuolinen työväline. Meiltä ostat pihtraktorit myös osamaksulla, jolloin isomman summan saa jaettua hyvin pienempiin eriin. 

Pihatraktorin huolto

Pihatraktorin huolto on vähintään yhtä tärkeää kuin työnnettävän ruohonleikkurin huolto. Huolto pidentää huomattavasti puutarhatraktorin käyttöikää. Pihatraktorin toiminnan ja turvallisuuden kannalta on erittäin tärkeää, että tärkeimmät koneen turvallisuuteen ja toimintaann liittyvät asiat tarkistetaan säännöllisesti. Myös pihatraktorin nurmikonleikkurin terät vaativat vähintäänkin kerran vuodessa tehtävän huolon.

Joissain päältäajettavissa ruohonleikkureissa on mahdollisuus kytkeä vesijohto leikkuriin. Muutaman minuutin pyörityksen jälkeen teräkotelo on puhdistunut. Muuten puhdistukseen suosittelemme painepesuria - joissain tapauksissa myös paineilma hoitaa pahimmat roskat ja ruohojätteet pois leikkurista. Puhdistusta varten tarvitset usein erillisen ajoleikkurin pesupukin, joka kallistaa laitteen niin että pääset käsiksi itse laitteen pohjassa olevaan leikkuriosaan.

Oleellinen asia on laitteen pesu ja puhtaanapito. Erityisen tärkeää on leikkuupöydän pesu ja puhdistus. Mikäli laite ei ole talvisaikaan käytössä, kannattaa muistaa akun varauksen täyttö ennen ensimmäistä käynnistystä keväällä.
Kun otat laitetta talvitelojen jälkeen käyttöön, muista tarkistaa ainakin nämä: (tarkista aina käyttöohjeesta laitekohtaiset huoltotoimenpiteet)

  • Akku, kunto ja varaus (tarkista navat ja poista mahdolliset hapettumat)
  • Renkaat, kunto ja ilmanpaineet (tarkista optimiarvot)
  • Moottori, öljymäärä (tarkista öljynvaihtoväli, 6kk – 12kk tai esimerkiksi 50h – 100h)
  • Hydrostaatti, öljymäärä (tarkista öljyjen vaihtoväli, esim. 200h)
  • Leikkuulaite, teroitus ja tarkistus (onko teroituksen tarvetta?)
  • Voimansiirtohihnat, kunto (vaihda hihnat mikäli sille on tarvetta)
  • Ohjaus, kunto (voitelurasvat ym. laitteen voitelukohteet, esim. keskinivel)
  • Muut turvallisuuteen liittyvät asiat, jarrut, kytkin ja moottorin pysäytin

Käytetty puutarhatraktori

Päältä ajettava ruohonleikkuri on parhaimmillaan pitkäikäinen, luotettava työjuhta. VK ottaa vaihdossa käytettyjä puutarhatraktoreita vastaan ja huoltaa ne uusia omistajia varten. Puutarhatraktorin käyttöikä voi olla jopa useampia kymmeniä vuosia – työnnettävällä ruohonleikkurilla käyttöikää hyvinkin 15-20 vuotta, puutarhatraktorilla se on vähintään saman verran.

Mikäli et välttämättä halua ihan uutta puutarhatraktoria, kannattaa kysyä meiltä käytettyjä ja täysin huollettuja pihatraktoreita, jotka voisivat sopia omiin käyttötarkoituksiisi. Autamme mielellämme löytämään parhaan mahdollisen käytetyn puutarhatraktorin tai vaihtamaan käytetyn pihatraktorin aivan uuteen malliin. Kysy meidän paras puutarhatraktori tarjous!
 

Puutarhatraktorit UKK

Millainen on hyvä puutarhatraktori? 
Hyvä puutarhatraktori on tehokas, helppokäyttöinen, kestää käytössä vuosia ja on käyttökohteeseensa täydellisesti sopiva. Mikäli pihalle ei tarvita todella tehokasta ja arvokasta laitetta, voi pihan nurmikon leikkuun suorittaa hieman pienemmälläkin laitteella. Jos taas kyseessä on iso piha ja pihatöitä on paljon ja erilaisia, suosittelemme todellista monitoimikonetta, josta on avuksi monessa eri työtehtävässä.

Paljon puutarhatraktori maksaa?  
Puutarhatraktoreiden hintahaarukka on iso. Edullisimmillaan pienemmän pihatraktorin voi saada ilman lisävarusteita reilulla 1000 eurolla, kalleimmillaan puutarhatraktoreista voi joutua maksamaan pitkälti yli 10 000 euroa. Käytetyt puutarhatraktorit maksavat luonnollisesti vähemmän. Laadukkaista laitteista voi käytettynäkin maksaa useamman tuhat euroa. Kannattaa aina sijoittaa tunnettuihin laatumerkkeihin. Ne kestävät käytössä pidempään. 

Mitä lisävarusteita voin käyttää puutarhatraktorin kanssa?
Puutarhatraktoreihin on tarjolla lukuisia erilaisia lisävarusteita. Puutarhatraktori suoriutuu oikeilla apuvälineillä mm. nurmikonleikkuusta, siementämisestä, lumen siirtelystä ja linkouksesta, teiden hiekoittamisesta ja tavaroiden kuljettamisesta. Tarkista ennen ostopäätöstä mitä kaikkia lisävarusteita juuri kyseiseen malliin on tarjolla.  

Kuinka puutarhatraktori pärjää lumitöissä? 
Puutarhatraktori pärjää lumitöissä oikein mainiosti, kunhan puutarhatraktori on varustettu oikeilla lisävarusteilla. Parhaaseen tulokseen pääset tehokkaalla puutarhatraktorilla, jossa on neliveto ja pyörissä ketjut antamassa lisäpitoa. Lumitöihin on tarjolla etu- tai takalevyä ja vaativiin kohteisiin on tarjolla myös tehokkaita lumilinkoja. Takasirottimella voit lumitöiden jälkeen vielä hiekoittaa tärkeimmät väylät.
 

Tuote on lisätty koriin
Tuote on lisätty koriin

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori ladattu

[CART NAME]

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori poistettu

[CART NAME]

OK