(0) 0,00 €
Yhteensä
0,00 €

Jääkiekkovarusteet

Tältä sivulta löydät jääkiekkovarusteet, mailat, luistimet, kiekot ja muut tarpeet jääkiekkoharrastustasi varten. Hyvät varusteet luovat turvallisen ja vauhdikkaan pelikokemuksen harrastustasostasi riippumatta. Pelaamisen miellekkyyttä lisäävät esimerkiksi hyvä kypärä ja maila.Me autamme sinua tässä laatutuotteilla ja kattavalla tietopaketilla.

Laita jääkiekkovarusteesi kuntoon ja tee lätkäharrastuksestasi vielä mukavampaa! Katso VK:n jääkiekkovarusteet alta ja valitse omasi.

Pikalinkit: Yleistä jääkiekkovarusteista - Mitä jääkiekkovarusteita on olemassa? - Kuinka valitsen jääkiekkovarusteita? - Jääkiekkovarusteet harrastajalle - Jääkiekkovarusteet sarjapelikäyttöön - Lasten ja nuorten jääkiekkovarusteet - Parhaat merkit - Jääkiekkovarusteiden huolto - UKK

Yleistä jääkiekkovarusteista

Jääkiekko on yksi koko Suomen seuratuimmista ja harrastetuimmista lajeista. Sarjoissa pelaavien lisenssipelaajien lisäksi Suomesta löytyy paljon myös harrastelijoita, jotka eivät pelaa joukkueissa, mutta käyvät pelaamassa keskenään esimerkiksi työporukalla tai kaveriporukalla.

Jokaiselle kiekkoilijalle taitotasosta riippumatta on tärkeää, että varusteet ovat kunnossa ja oikeanlaiset. Jääkiekko on vauhdikas laji, jossa liikkuvuudella on suuri merkitys pelin mielekkyyden kannalta. Näin ollen oikean kokoiset ja ruumiinrakenteelle sopivat varusteet ovat erittäin tärkeät, jolloin liikkuminen jäällä on sulavaa, eikä varusteista tule hidaste. Liian isoilla varusteilla on riski lähteä pois paikoiltaan, ja toisaalta liian pienet varusteet puolestaan hankaloittavat pelaamista merkittävästi ja tekevät olosta epämiellyttävän.

Jääkiekkovarusteita pidetään yleisesti melko kalliina, mutta harrastelijatason jääkiekkovarusteet eivät kevennä lompakkoa kovin paljon, ja antavat riittävän suojan lajin turvalliseen harrastamiseen. Kilpailullisemmin lajia harrastaville on parempitasoisia varusteita, jotka ovat tehty kovempaan pelikäyttöön.

Jääkiekkovarusteet VK:lta. Parhaat merkit ja halvat hinnat.Mitä jääkiekkovarusteita on olemassa?

Jääkiekkovarusteita on monenlaisia, joista osa on pakollisia ja osa lisävarusteita. Kenttäpelaajille ja maalivahdeille ovat olemassa omanlaisensa varusteet, joista maalivahdin varusteet ovat hieman isompia ja enemmän suojaavia. Maalivahdin varusteisiin lukeutuu myös monia pelkästään maalivahdille tarkoitettuja varusteita, kuten kilpi, räpylä, patjat ja erityiset maalivahdin luistimet.

Tarkemmin jääkiekkovarusteisiimme pääset tutustumaan kategorioittain.

Jääkiekkovarusteita ovat:

Kuinka valitsen jääkiekkovarusteita?

Jääkiekkovarusteiden valinnassa kannattaa painottaa erityisesti hyvää istuvuutta, ei niinkään sen esteettistä tyylikkyyttä. Keskeisimmät kenttäpelaajan suojat ovat kypärä, hartiasuojat, kyynärsuojat, jääkiekkohousut, alasuoja ja polvisuojat. Lisäksi pitää luonnollisesti löytyä omaan käyttöön sopiva maila ja hyvin istuvat luistimet. Jääkiekkoliiton alaisissa sarjoissa Suomessa myös kaulasuoja on pakollinen varuste, mutta esimerkiksi hammassuoja on lisäsuoja, joka ei ole pakollinen.

Jääkiekkovarusteissa koot kategorioidaan kokoluokittain pelaajan iän mukaan:

  • Youth (YTH, lasten jääkiekkovarusteet)
  • Junior (JR, nuorten jääkiekkovarusteet)
  • Senior (SR, aikuisten jääkiekkovarusteet)

Kussakin kokoluokassa on vielä sisäiset koot S-XL, joista voi valita itselleen sopivan jääkiekkovarusteen. Esimerkiksi normaalikokoinen aikuinen valitsisi todennäköisesti SR-M-koon hartiasuojat tai jääkiekkohousut. Maalivahdin varusteille on olemassa vielä oma kokonsa INT, joka on tarkoitettu nuorille maalivahdeille.

Hanskoissa ja säärisuojissa koot on ilmoitettu tuumissa. Säärisuojissa koko mitataan polvikupista suojan alareunaan ja hanskoissa koko vastaa kutakuinkin etäisyyttä kyynärsuojan alareunasta pelaajan sormenpäihin. Kutakin varustetta kannattaa sovittaa päälle yhdessä muiden varusteiden kanssa, ja näin löytyy parhaiten yhteen sopivat varusteet juuri sinulle.

Jääkiekkovarusteet harrastajalle

Jääkiekkoa kaveriporukalla tai työporukalla harrastavalle riittää edullisemmat jääkiekkovarusteet, jotka tuovat riittävän suojan harrastamiseen. Harrastajatason varusteet ovat rakenteeltaan useimmiten sellaisia, jotka eivät mukaudu kehon liikkeisiin aivan yhtä hyvin kuin ammattimaisemmat jääkiekkovarusteet, mutta niillä harrastaja pääsee alkuun peleissä ja voi pelata porukalla.

Harrastelijaltakin tulee kuitenkin löytyä suojavarusteista vähintään jääkiekkohanskat, kypärä, hartiasuojat, kyynärsuojat, jääkiekkohousut ja polvisuojat, jolloin keho saadaan suojattua vauhdikkaassa lajissa tulevilta iskuilta. Suomalaisissa jääkiekon harrastesarjoissa taklaaminen ja lyöntilaukaus ovat kiellettyjä, joten potentiaalista kolhujen määrää on harrastekiekkoilussa tietoisesti pyritty vähentämään.

Panosta suojista erityisesti kypärään, sillä ihmiskehon tärkeintä osaa ei voi paikata koskaan. Jokainen osuma pään alueelle on liikaa ja aina vaarallinen, joten varmista, että kypärä on sinulle oikean kokoinen ja pysyy vauhdissa mukana! Isovanhempien ”pallojofa” ei enää sovellu edes harrastekiekkoon, joten jätä se kotiin palkintokaapin päälle koristeeksi jatkossakin.

Myös harrastelijan kannattaa panostaa luistimiin. Luistinten tulee sopia käyttäjänsä jalalle, kuten esimerkiksi juoksukenkienkin. Huonosti istuvat luistimet painavat jalkaa pelatessa ja voivat tuntua pelatessa jopa kivuliailta. Oman jalkansa muotoon ja luistimien istuvuuteen kannattaa kiinnittää huomiota ja kokeilla eri vaihtoehtoja niin, että löytää omanlaisensa luistimen. Myös omalle pelityylille sopivaan mailaan kannattaa panostaa hieman enemmän. Terävälle rannelaukauksellesi ei sovi välttämättä kaupan jäykin maila.  
Varusteet ovat kokonaisuutena asia, johon harrastajankin kannattaa panostaa. Hyvin suojaavat varusteet säästävät pelaajan kolhuilta ja toisaalta tekevät pelaamisesta mielekkäämpää. Hyvät varusteet myös kestävät käyttöä ja saattavat mennä hyvinkin pitkään harrastekäytössä.

Hanki harrastekiekkoon ainakin:

  • Kypärä
  • Hartiasuojat
  • Kyynärsuojat
  • Jääkiekkohousut
  • Alasuoja
  • Polvisuojat
  • Hyvät luistimet
  • Sopiva maila 
  • ja tietysti jääkiekkoja

Jääkiekkovarusteet sarjapelikäyttöön

Jääkiekon sarjapeleissä tulee olla käytössä täydet jääkiekkovarusteet, jotka tuovat muutaman elementin lisää kiekkoharrastelijan varustukseen. Sarjapeleissä pakollinen on myös kaulasuoja, joka ei ole kaikissa harrastepeleissä pakollinen. Sarjassa pelaavien pelaajien kannattaa panostaa enemmän myös jääkiekkovarusteisiin, jotka mukautuvat paremmin kehon liikkeisiin jäällä.

Sarjapeleissä myös taklaukset ja lyöntilaukaukset ovat sallittuja, joten myös ylävartalon suojaaminen esimerkiksi paremmalla hartiasuojalla on tärkeää. Myös hammassuojien käyttö on erittäin suositeltavaa sarjapeleissä, sillä osuma suun alueelle saattaa helposti tuoda muutoin eteen reissun hammaslääkärin vastaanotolle. Kannattaa myös muistaa, että hammassuojat suojaavat kypärän ohella pään aluettasi ja pienentävät aivotärähdyksen riskiä!

Esimerkiksi luistinten istuvuuden lisäksi enemmän harrastavan on hyvä kiinnittää huomiota siihen, millaiset luistinten terät ovat muodoiltaan ja profiililtaan. Erilaiseen luistelutapaan soveltuvat erilaiset luistimet, joten omaan luistelutapaansa sopivat luistimet löytyvät parhaiten ajan kanssa.

Kiinnitä huomiota erityisesti:

  • Laadukkaat varusteet, joilla liikkuvuus ja suojaavuus paranee
  • Ota myös hammassuojat käyttöön turvallisuuden parantamiseksi

Lasten ja nuorten jääkiekkovarusteet

Juniorikiekkoilussa tulee paljon iskuja ja kolhuja, vaikka vauhti ja voima pelissä ei vielä riitäkään aikuisten kiekkopelien tasolle. Turvallisuussyistä esimerkiksi taklaaminen on sallittu vasta nuoremmista C-juniori-ikäisten sarjoista lähtien. Alle 13-vuotiailta junioreilta taklaaminen on kokonaan kielletty. Nuorten kiekkopeleissä vauhti kuitenkin nousee nopeasti ja taitotaso kehittyy, jolloin myös jääkiekkovarusteilta vaaditaan koko ajan enemmän, ja junioreilla tulee olla sama jääkiekkovarustus kuin vanhemmilla pelaajilla.

Juniorin kiekkovarustuksen tulee olla hyvä ja siihen kannattaa panostaa. Tämä lisää juniorin harrastuksen mielekkyyttä ja suojaa kasvavassa iässä olevia nuoria pelaajia. Kovalla jääpinnalla luistellessa pieniä kompurointeja ja kolhuja tulee väistämättä tai kiekko saattaa maalinedustilanteessa osua pelaajaan, mutta hyvillä varusteilla näistä tilanteista selvitään. Huonolla suojilla pelatessa kiekon osuma saattaa tuntua erittäin ikävältä ja vähentää pelitilanteissa haluja mennä jäällä vauhdikkaasti.

Juniorien varusteisiin ei kannata missään nimessä jättää liikaa kasvuvaraa! Jääkiekkovarusteet suojaavat käyttäjäänsä vain, jos ne ovat oikean kokoisia, joten panosta nuoren pelaajan varustukseen, vaikka varusteet pitäisikin uusia tiheämmällä tahdilla. Muista, että liian iso varuste on ennen kaikkea turvallisuusriski, mutta niillä pelaaminen on myös epämiellyttävää ja epäkäytännöllistä.

Kiinnitä huomiota erityisesti:

  • Kulloisellekin juniorille sopivat varusteet – kasvuvaraa ei ole syytä jättää!
  • Hyvin sopivat varusteet ovat avain turvalliseen jääkiekkoharrastukseen

Parhaat merkit

Tunnetuimpia jääkiekkovarusteiden valmistajia maailmanlaajuisesti ovat Bayer, CMM, Warrior ja TRUE. Monen pelaajan päältä saatatkin bongata juuri näiden valmistajien jääkiekkovarusteita, ja monella näistä johtavista jääkiekkovarustebrändeistä on myös yhteistyösopimuksia jääkiekkoilun ammattilaisorganisaatioiden kanssa Liiga-seuroista NHL-seuroihin.

Johtavia jääkiekkovarustemerkkejä edellä mainittujen lisäksi ovat muun muassa:

  • Sher-Wood
  • Easton
  • Graf
  • Reebok
  • STX
  • Tour
  • Tackla

Jääkiekkovarusteiden huolto

Jääkiekkovarusteita on syytä huolta aktiivisesti. Perusasioihin jääkiekkoharjoitusten jälkeen lukeutuu se, että varusteet otetaan varustekassista ulos kuivumaan. Näin ollen varusteet pääsevät kuivumaan rauhassa harjoitusten väleissä ja ne on mukavampi vetäistä päälle seuraaville jäille. Jos varusteet unohtaa kassiin ja prosessi toistuu pitkään, voivat varusteet pahimmillaan homehtua kassiin ja niiden kunto vähintäänkin kärsii. Jos varusteet jäävät makaamaan kassin pohjalle, aiheuttavat ne myös hajuhaittoja.

Suurimman osan varusteita voi huoletta pestä pesukoneessa, mutta esimerkiksi polvisuojat, luistimet ja kypärä tulee pestä erillään. Varusteet kannattaa heittää suoraan varustekassista pesukoneeseen, jossa voit myös pestä polvisuojien pehmusteen, mikäli se on mahdollista irrottaa erilleen. Jääkiekkosuojat tulee pestä melko alhaisissa lämpötiloissa, eikä linkousta saa käyttää. Pesuohjeet kannattaa tarkistaa kustakin varusteesta. Myöskään kuivausrumpua ei saa käyttää varusteiden kuivaamiseen.

Kypärän voi pestä esimerkiksi juoksevan veden alla miedoilla pesuaineilla. Luistimista tulee jäiden jälkeen ottaa pois teräsuojat ja kuivattaa terät kunnolla, jotta ne pysyvät hyvinä. Myös luistinten käyttöikä pitenee, kun kosteus ei pääse puremaan niitteihin luistimen pohjassa.

Luistimet kannattaa teroittaa riittävän usein. Harrastekäytössä teroitusta voi tehdä oman makunsa mukaan, mutta halliolosuhteissa noin kymmenen kerran välein teroitus olisi hyvä hoitaa.

Aktiivisemmin harrastavilla junioreilla ja sarjapelaajilla teroitusväli on syytä olla lyhyempi. Luistimenteroitus hoituu monessa urheiluliikkeessä vaivattomasti, ja useilla joukkueilla on omat huoltajansa, jotka hoitavat esimerkiksi teroituksen.

Varusteiden oikeanlainen huolto lisää niiden käyttöikää ja säästää parhaimmillaan käyttäjältään myös paljon euroja pitkässä juoksussa.

Varusteiden huolto lyhyesti:

  • Varusteet kuivamaan harjoitusten tai pelin jälkeen
  • Muista pitää riittävä huolta luistimista ja teristä
  • Hyvä huolto pidentää varusteiden ikää ja ehkäisee hajuhaittoja!d

Jääkiekkovarusteet UKK

Mitkä ovat tärkeimmät jääkiekkovarusteet harrastelijalle?

Pihajäille riittää maila ja luistimet, mutta hallipeleihin on syytä hankkia mukaan niiden lisäksi normaalit suojavarusteet: kypärä, hartiasuojat, kyynärsuojat, hanskat, jääkiekkohousut, alasuojat ja polvisuojat. Varustuksen päälle täytyy hankkia myös pelipaita ja jääkiekkosukat.

Paljonko täydellinen varustepaketti jääkiekkoon maksaa?

Jääkiekkovarusteet saa harrastamista varten muutamalla sadalla eurolla, mutta mikäli haluaa korkeampitasoisia varusteita, voi varusteiden hinta nousta yli tuhanteen euroon. Hintahaitaria venyttää suuntaansa myös se, kuinka laadukkaan mailan ja luistimet haluaa ostaa. Esimerkiksi laadukkaat mailat ovat useita satoja euroja, mutta halvempia käyttömailoja perusharrastamiseen saa alle sadalle eurolla.

Mitä tulee ottaa huomioon jääkiekkovarusteita valittaessa?

Jääkiekkovarusteita valitessa tulee kiinnittää erityisesti huomiota niiden istuvuuteen, sillä hyvin istuvat varusteet suojaavat optimaalisesti ja ovat mukavat käyttää. Mailoja ja luistimia valittaessa tulee miettiä erityisesti sitä, soveltuvatko ne sinun ominaiseen pelityyliisi.

Tuote on lisätty koriin
Tuote on lisätty koriin

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori ladattu

[CART NAME]

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori poistettu

[CART NAME]

OK