(0) 0,00 €
Yhteensä
0,00 €

Stihl MS 231

Stihl MS 231 oli kokoluokkansa suosituin saha vuonna 2021 ja se tarjoaa erittäin mukavan teho-painosuhteen. Huippu suosittu ja monipuolinen yleissaha kattavilla ominaisuuksilla polttopuiden sahaamiseen ja puunkaatoon. Hanki C-BE -malli mukavuusominaisuuksilla helpottamaan käyttöä entisestään.

MS 231 C-BE
Stihl
MS 231 C-BE
Erinomainen polttopuita sahattaessa sekä puita kaadettaessa. Teräketjun pikakiristys turvalliseen ja helppoon ketjun kiristämiseen, STIHL ErgoStart...
(0)
525,00 €

Tilattava tuote

MS 231
Stihl
MS 231
Erinomainen polttopuita sahattaessa sekä puita kaadettaessa. Teräketjun pikakiristys turvalliseen ja helppoon ketjun kiristämiseen, Ilm...
(0)
449,00 €

Tilattava tuote

Sisältö

 

Stihl ms 231 tekniset tiedot

Stihl MS 231 sivulta

Tekniset tiedot Arvo
CO2-arvo 917 g/kWh
Ketjujako 3/8" P
Kokonaispaino terälevyn, -ketjun ja täysien tankkien kanssa 5.48 kg
Paino ilman polttoainetta, terälevyä ja -ketjua 4.8 kg
Teho kW 2
Hevosvoimat 2.7
Tilavuus 42.6 cm³
Teho-painosuhde 0.42 kW/kg
Terälevyn pituus 35 cm
Tärinätaso vasen/oikea 3.9/3.9 m/s²
Äänenpaine 103 dB(A)
Ääniteho 114 dB(A)
Polttoainetankin tilavuus 0.39 l
Teräketjuöljytankin tilavuus 0.2 l
Maksimi ketjunopeus täydellä teholla 18.6 m/s

 

MS 231 tarjoaa parhaan teho-painosuhteen kaikista Stihlin yleissahoista. Voit lukea aiheesta lisää Paras moottorisaha vertailusta

Ketjunopeus

Stihl MS 231:n maksimi ketjunopeus täydellä teholla on 18,6 m/s, joka on Stihl-moottorisahojen keskiluokkaa. Katso kuinka MS 231:n ketjunopeus vertautuu muihin Stihl-moottorisahoihin.   

Kohderyhmä

 • Puoliammattimainen saha maan- ja metsänomistajille
 • Kokeneemmat kotikäyttäjät

Käyttökohteet

 • Polttopuusahaus
 • Pienten ja keskisuurten puiden kaato

Stihl ms 231 moottorisaha on kokoluokkansa suosituimpia sahoja ja toimii hyvin yleissahana kotona ja mökillä polttopuusahaamisessa sekä ajoittaisessa puunkaadossa. 35cm laipan takia saha ei sovellu isojen puiden kaatoon, mutta kuten sanottu suurin osa rungoista on kuin tehty hyvän teho-paino -suhteen (0,42 kW/kg) omaavalle MS 231:lle. 

Edut

 • Laadukas yleissaha, joka kestää käyttöä
 • Hyvä teho-painosuhde
 • C-BE mallilla lisää mukavuusominaisuuksia 
 • Todella suosittu - iso käyttäjäkunta takaa luotettavuutta

Hinta

Stihlin suosittelema hinta MS 231:n eri malleille löydät alla olevasta taulukosta. Välineet Kuntoon -verkkokaupan tämän hetken hinnat eri malleille näet yllä olevasta tuotelistasta.

Malli Suositushinta VK:n hinta
MS 231 C 549€ Katso tuotelista
MS 231 C-BE 609€ Katso tuotelista

 

Kaksi eri mallia - MS 231 ja C-BE

Stihl MS 231 ja Stihl MS 231 C-BE

Perusmallin lisäksi tarjolla on myös Stihl ms 231 C-BE, joka antaa perusmalliin lisää teräketjun pikakiristyksen sekä ErgoStart-kevytkäynnistyksen.  

Mallien hinnat löydät edellisestä osiosta yltä ja ominaisuudet seuraavasta osiosta alta. 

Stihl MS 231 ominaisuudet

Teräketjun sivukiristys

MS 170 lukuunottamatta kaikki Stihlin moottorisahat ovat varustettu teräketjun sivukiristyksellä. Näin ms 231:n teräketjun teroittaminen on entistä turvallisempi suorittaa. 

Teräketjun pikakiristys ilman työkaluja C-BE -mallissa

Stihl MS 231 C-BE moottorisaha tarjoaa ketjun pikakirityksen, jonka voit tehdä ilman työkaluja sahan sivulta. 

ErgoStart C-BE -mallissa

C-BE -mallissa sahan käynnistämistä on lisätty helpottamaan Stihl ErgoStart -käynnistys, “E”, joka mahdollistaa käynnistysnarun tasaisen ja rauhallisen vedon. ErgoStart vähentää käynnistykseen tarvittavaa voimaa ja säästää käden niveliä ja lihaksia. 

Tärinänvaimennusjärjestelmä

Ms 231:ssä on Stihlin erittäin tehokas tärinänvaimennusjärjestelmä. Järjestelmällä vähennetään todennäköisyyttä verenkiertohäiriöille, jotka ovat mahdollisia jos sahaaja altistuu pitkäkestoiselle tärinälle. 

Pitkäikäinen ilmansuodatinjärjestelmä 

Vähemmän pysähdyksiä, pidentää ilmansuodattimen ja sylinterilaippojen puhdistusväliä. Suodattimen puhdistusvälistä tulee tällä tavalla huomattavan pitkä.

Tankkien pikalukitus

MS 231:ssä on tankkien pikalukituskorkit helpompaan ja turvallisempaan tankkaamiseen. Patentoitu sulkemismenetelmä bensa- ja öljytankkeihin mahdollistaa avaamisen ja sulkemisen ilman työvälineitä. 

Läpinäkyvä polttoainetankki

Polttoainetason helppo tarkistus ilman tankin avaamista. 

Taloudellinen 2-MIX mottori

STIHL 2-MIX moottori on tehokas ja samalla ympäristöystävällinen. Tehoa on saatu kasvatettua 20% perinteiseen 2-tahtiin verrattuna ja samalla kulutus on pienentynyt. 

Talvi-/kesäasento

STIHL moottorisahan kaasuttimeen voit luottaa myös kylmänä vuodenaikana. Talviasennossa lämmin ilma kiertää kaasuttimelle estäen jään muodostumisen kaasuttimeen. 

Yksivipukäyttö

Kaikki toiminnot; käynnistys, käyttö ja pysäyttäminen tapahtuvat kätevästi yhdellä kädellä samasta vivusta.

Kompensaattori

STIHL kompensaattori valvoo kaasutinta, että polttoaineen ja ilman seos on aina optimaalisessa suhteessa, riippuen suodattimen likaisuudesta. Kompensaattori mahdollistaa pienet päästöt ja optimaalisen tehon. 

Metallinen kaarnatuki

Pureutuu hyvin puun runkoon. 

Stihl MS 231 sivulta

Turvaominaisuudet

 • ketjujarru
 • takapotkusuoja
 • ketjusieppo 
 • takimmaisen käden käsisuoja 
 • kaasuliipasin ja sen lukitsin 
 • sahan pysäytinpainike helposti käytettävissä
 • tärinänvaimennus
 • metallinen kaarnatuki

 

Stihl ms 231 kokemuksia 

MS 231 saa yleisesti kehuja käyttäjiltä ja sitä kuulee käytettävän myös 40 cm laipalla helpottamaan karsinnassa, ettei sahaajan tarvitse kumartua liiaksi leikatessa maan lähellä olevia oksia. Sahaa kehutaan myös sen ominaisuuksista, jotka lähentelevät ammattisahojen vastaavia. 

Alta olevalta videolta voi katsoa MS 231:llä sahaamista. 

Teräketju

Stihl ms 231 teräketju on 3/8" P Picco Micro (PM), 1,3 mm. Ketjussa on matala hammasprofiili ja eteenpäin pidennetty syvyyssäädin. Leikkuuhampaiden ja sivulenkkien takaosan liukupinnasta on poistettu pala tärinän vaimentamiseksi. Teräketjun käynti on tasaista sekä pehmeää ja ketju pureutuu hyvin puuhun.

Stihl on ainoa moottorisahavalmistaja, joka valmistaa itse myös moottorisahan teräketjut. Stihl myös esivenyttää moottorisahan ketjut tehtaalla, joten heidän teräketjut venyvät käytössä huomattavasti muita merkkejä vähemmän. 

Laippa 

Stihl MS 231 laippa vakiona on 35 cm Rollomatic E, 3/8" P, 1,3 mm. Laippa on valmistettu kolmesta sähköhitsatusta metallielementistä, joista keskimmäinen on stanssattu. 

Käynnistys

Stihl MS 231:n käynnistys on helppoa monitoimikatkasimen ansiosta. Kaikki moottoritoiminnot löytyvät yhden vivun alta ja C-BE -mallin ErgoStart -toiminto tuo käynnistykseen vielä lisähelpotusta. 

Voit lukea Stihlin moottorisahojen eri käynnistystavoista blogiartikkelistamme. Artikkelista löydät ohjeet molempiin MS 231:n malleihin.  

Teräketjun asennus ja kiristys

Tilattuasi paketin verkkokaupastamme sinun ei tarvitse huolehtia kuinka saat kasattua sahasi käyttökuntoon. Stihl moottorisahojen kokoaminen on tehty helpoksi. Lue ohjeet sahasi kokoamiseen tästä linkistä. Ohjeista löydät videot sekä perusmallin (katso MS 251 video) että C-BE -mallin (katso MS 180 C-BE video) kokoamisohjeet. 

Polttoaine

Mitä bensaa MS 231 käyttää? 

Stihlin 2-tahti, 2-MIX ja 4-MIX -moottorit käyttävät 2t-motomix polttoainetta, joka on 50:1 sekoitus polttoainetta ja 2-tahtimoottoriöljyä. 

STIHLin oma esisekoitettu polttoaine, MotoMix on esisekoitettu eli sinun ei tarvitse itse huolehtia oikeasta bensan ja öljyn suhteesta. Näin säästät myös sekoituksessa väistämättä tapahtuvilta sotkuilta. 

Lisäksi MotoMix ei sisällä etanolia, joten se säilyttää vakautensa jopa kaksi vuotta sinetin rikkoutumisen jälkeen - joten se pysyy tuoreena myös sahan tankissa pitkän varastoinnin aikana. 

Lue lisää Motomixistä blogiartikkelistamme.   

Motomixin hankinta on itsestäänselvyys. Linkit tuotteisiin löydät alta: 

Stihl Motomix 10 l  

Stihl Motomix 208 l  

Teräketjuöljy 

Mitä teräketjuöljyä Stihl MS 231 käyttää? Teräketjuöljyyn on tarjolla kaksi vaihtoehtoa, joihin linkit löydät alta. 

Synthplus 1 l

Synthplus 5 l  

 

Stihl BioPlus voiteluöljy 1 l 

Stihl BioPlus voiteluöljy 3 l 

Stihl BioPlus voiteluöljy 5 l 

Stihl BioPlus voiteluöljy 20 l 

Tankkaus

Sahan tankkaamista varten tarvitset puhdistusliinan, polttoainetta, teräketjuöljyä sekä polttoaine- ja teräketjukannun. MS 231:n tankkien korkit voit avata ja sulkea ilman työkaluja, joten niitä et tankkaamiseen tarvitse. 

Polttoaineen määrän, mahdollista tankkaamista silmällä pitäen, voit tarkistaa tankin läpinäkyvästä kyljestä ilman korkin avausta. Tankkaa myös teräketjuöljytankki täyteen aina, kun täytät polttoainetankin. 

Stihl kombikannulla teet tankkaamisesta entistä helpompaa ja vähemmän sotkuista. Suosittelemme vahvasti hankkimaan kombikannun. 

Lue lisäoheita tankkaamiseen ja kombikannuun blogiartikkelistamme.  

Käyttöohje

Voit käydä lukemassa Stihl MS 231:n käyttöohjeen Stihlin PDF:stä tästä linkistä

Lisävarusteet

Turvavarusteet

 • Metsurin takki
 • Metsurin turvahousut
 • Metsurin käsineet 
 • Kypärät visiirillä
 • Metsurin saappaat
 • Kuulosuojaimet

MS 231 vs MS 211

MS 231 ja MS 211 ovat molemmat Stihlin yleissahoja,  joista 231:n tarjoaa enemmän tehoja. Molemmissa moottorisahoissa on 35 cm laippa vakiona, mutta MS 231:n pystyy käsittelemään 40 cm laippaa tehojen puolesta helpommin kuin MS 211. 

Ominaisuuksien puolesta sahat ovat lähellä toisiaan. Stihl MS 231 C-BE:n tavoin MS 211 saa työkaluttoman ketjun pikakiristyksen lisävarusteena. 

MS 231:stä voi kuvailla “puoliammattisahaksi”, kun taas MS 211 on lähes yksinomaan kotikäyttöön ja maanomistajille tarkoitettu moottorisaha. 

Lopuksi 

Käyttäjät sen tietävät; Stihl MS 231 on erittäin hyvä yleissaha kokeneille kotikäyttäjille ja maan- ja metsänomistajille. Pitkä lista ominaisuuksia tekee sahasta “puoliammattisahan”, joka soveltuu monipuoliseen käyttöön ja tarjoaa luotettavaa käyttöä pitkällä käyttöiällä. 
 

Stihl MS 231 UKK

Paljon Stihl MS 231 painaa? 

STIHL MS 231 perusmalli painaa 4,8 kg ja C-BE -mallin saha 5,1 kg. Työpainossa tankit täynnä terälevyn ja ketjun kanssa MS 231 painaa 5,47 kg. 

Paljon Stihl MS 231 maksaa? 

STIHL MS 231 suositushinta on 549€ ja mukavuusominaisuuksilla varustettu C-BE -mallin 609€.

Miksi kannattaa ostaa Stihl ms 231?

Stihl MS 231 on loistava yleissaha, joka tarjoaa kokoluokassaan todella hyvän paino-tehosuhteen. MS 231 toimii hyvin niin polttopuita sahatessa kotona ja mökillä että pieniä ja keskisuuria puita kaadettaessa. 

Mitä ominaisuuksia Stihl ms 231 tarjoaa? 

MS 231:ssa tulee mukana teräketjun kiristys sivulta ilman kosketusta terävään ketjuun, taloudellinen 2-MIX -moottori, yksivipukäyttö, talvi- ja kesäasento, tankkien pikalukitus, tärinänvaimennusjärjestelmä, ilmansuodatin pitkällä huoltovälillä. 

Miksi Stihl MS 231 on niin suosittu? 

Stihl ms 231 on vuoden 2021 kokoluokkansa ostetuin moottorisaha. Se tarjoaa taattua Stihl laatua hyvin monipuoliseen käyttöön suomalaiselle harrastaja- ja jopa ammattimetsurille. Oikeastaan vain suurten puiden kaadot kannattaa jättää muille sahoille, mutta muuten ms 231 onkin oikein kelpo metsurin apuri.  

Mikä on Stihl MS 201:n ketjunopeus? 

Stihl MS 231:n ketjunopeus täydellä teholla on 18,6 m/s. 

Tuote on lisätty koriin
Tuote on lisätty koriin

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori ladattu

[CART NAME]

Siirry ostoskoriin
Tallennettu ostoskori poistettu

[CART NAME]

OK